НОВОТО​​
ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО 
EduTechFlag и PlayToKnow организират за ученици поредица
​​STEM+C
РАБОТИЛНИЦИ ​БЪЛГАРИЯ

Целта на “STEM+C работилници България” е насърчаване на учениците да участват в извънкласни дейности, които се провеждат извън или в училище и развиване на дигиталните им умения и креативност при решаване на творчески проблеми (Science - Technology - Engineering - Mathematics + Computing).

В рамките на еднодневни учебни събития (workshops) ученици от училища в България ще могат да се запознаят с най-нови технологии и практически да експериментират в областта на STEM+C. 

ПРОГРАМА

09.45 - 10.00 | Регистрация
10.00 - 10.20 | Запознаване и въведение. Представяне на насоки за Mini STEM+C проект
10.20 - 11.00 | Workshop Science “Открий общото! Биологията и Астрономия”
11.00 - 12.00 | Workshop Technology “Интерактивни дигитални предизвикателства”
12.00 - 13.00 | Обяд и почивка
13.00 - 13.40 | Workshop Engineering “Полет до Луната и Марс + интересни истории”
13.40 - 14.20 | Workshop Mathematics “Решаване на творчески евристични загадки”
14.20 - 15.00 | Почивка / Игра с награди (Викторина)
15.00 - 15.30 | Workshop Computing “Zombi Мобилно приложение”
15.30 - 16.00 | Връчване на сертификати и закриване
Workshop Science
“Открий общото! Биологията и Астрономия”

Цел: Запознаване с интересни и лесни за разбиране зависимости в областта на Космоса. На границата на обитаемия Космос в Международната космическа станция протичат биологични експерименти, в които участници са самите астронавти. Станете част от екип, който провежда генетични изследвания, работи по нова космическа оранжерия и проверява скоростта на реакциите на екипажа след натоварващи изпитания. От вашите действия зависи дали ще създадем условия за безопасно пътуване на големи космически разстояния.

Развиват се знания и умения за създаване на междупредметни връзки и представяне и тълкуване на лабораторни резултати.​​
​​Workshop Technology “Интерактивни дигитални предизвикателства”

Цел: Запознаване с мултимедийни дигитални технологии и приложения, с които учениците могат лесно и бързо да създават дигитално съдържание и домашни. Знаете ли как се прави електронна карта на урок и говорещ аватар? Разкажете най-интересното, което научихте!

Развиват се умения за концептуално мислене, дигитални умения.
​​Workshop Engineering “Полет до Луната и Марс + интересни истории”

Цел: Много често астронавтите трябва да проектират и изработват сами своите инструменти в околоземна орбита. При полети до Луната и Марс тези умения ще са дори още по-решаващи. Направете своите първи стъпки в 3D моделирането и прототипирането. Извървете сами пътя на откривателя и изобретател от идеята до нейната реализация.

Развиват се умения за критично, творческо и аналитично мислене.
​​Workshop Mathematics “Решаване на творчески евристични загадки”

Цел: Много често реалните инженерни и математически проблеми няма точно един верен отговор. Особено в космически мисии, за да се намери работещо решение се впрягат всички знания и умения на екипа. Залогът винаги е един - успехът на мисията!

Развиват се умения за търсене на решения на евристични математически проблеми с повече от един възможен отговор и създаване на хипотези с минимум налична информация.
Workshop Computing
“Zombi Мобилно
приложение”

Цел: Запознаване и използване на технологии за създаване на мобилни приложения и кои са необходимите етапи, които трябва да се изпълнят, преди да се разработи мобилно приложение. Какви проблеми решават мобилните приложения? Знаете ли, че?

Развиват се умения за използване на дигитални технологии, представяне на дадена тема чрез структуриране на отделни елементи.

ПАРТНЬОРИ


Научете за любопитни технологии, интересни научни факти, странни закономерности и още много STEM+C ​учудващи истории и постижения


Всички ученици участници ще получат СЕРТИФИКАТ за успешно участие в STEM+C работилници България!

ПРЕПОДАВАТЕЛИ

Милена Крумова е д-р по Икономика и д-р по Автоматизация на области от нематериалната сфера (Образование), педагог по програмата Space Camp за обучители на НАСА 2016. Автор на над 70 научни публикации, голямата част от които в областта на Образованието. Тя е иноватор и създател на иновативна методология за учебен сценарии 2.0 за трансформация на знанието.
Йордан Ходжев е педагог по програмата Space Camp за обучители на НАСА  2017. Йордан Ходжев е молекулярен биолог,  учител по природни науки, основател на едни от първите Фаб Лаб работилници за тримерно прототипиране в български училища. Той е автор на материали за извънкласни дейности и инициатор на PlayToKnow.

ЛЯТО 2018

STEM+C Работилници България

София (10 Август - организация домакин Музейко - Учебен корпус Музейко)
Варна (24 Август - организация домакин Технически университет - Варна)


Ученици 4-6 клас | Ученици 7-9 клас

Еднодневни експериментални предизвикателства в областта на STEM+C
и разработването на проекти с технологичен елемент
Are you curious what is it about? 
Book your SUMMER time!


Таксата за еднодневната работилница (50 лв.) включва: участие във всички дейности на работилницата, ползване на учебни материали, обяд, сертификат за успешно завършване. Първите пет участници ще получат 50% отстъпка. Ученици в неравностойно положение могат да получат стипендия за участие.


За въпроси: [email protected] и [email protected]​